AGENDA

Sunday 1 January

HONDEN NIET WELKOM IN GASTERIJ STADZIGT

Vanaf mei 2022 is er besloten om honden, naast het erf en natuurgebied, ook niet meer toe te staan in de Gasterij...
Vanaf mei 2022 is er besloten om honden, naast het erf en natuurgebied, ook niet meer toe te staan in de Gasterij zelf. Op drukke dagen geven honden helaas overlast aan bezoekers op het terras en de natuur daar direct omheen. Vanwege de uitzonderlijke natuurwaarden, mogen honden niet in het natuurgebied komen. Yvette Wink van Gasterij Stadzigt: ‘Het is spijtig, maar het blijkt dat honden overlast geven aan andere bezoekers, maar ook vanaf het terras de natuur ingaan. Wij voelen ons als gastvrije horeca niet comfortabel om mensen daar op aan te spreken. In het hele Naardermeer mogen geen honden komen, daar gaan we in mee. Dan is het ook duidelijk voor gasten en natuurbezoekers.’ Alle honden hebben een jachtinstinct. Als een hond wilde dieren ruikt, wordt dat instinct geprikkeld en wil de hond het dier dat hij ruikt opsporen. Bijna alle dieren in de natuur zijn bang voor honden; ook voor honden die ‘niets doen’. Als er een hond te dichtbij komt, dan schrikken wilde dieren op en vluchten ze weg. Reeën, hazen, dassen en andere zoogdieren raken snel in paniek van honden. Ze slaan op de vlucht als ze zich bedreigd voelen. Alleen de geur van een hond kan daarvoor al genoeg zijn. Soms lopen ze zich letterlijk dood op wegen of tegen prikkeldraad. Ook worden er jaarlijks meerdere reeën en andere dieren verwond of doodgebeten door jagende honden. VogelsVeel vogels zoeken hun voedsel op de grond. Door verstoring van een hond moeten ze opvliegen en dat kost energie. Als dit vaak gebeurt, worden de vogels zwakker en gaan ze minder eieren leggen. Met als gevolg dat er minder jonge vogels geboren worden. Ook zijn er vogels die op de grond een nest bouwen. Worden ze te vaak verstoord dan vluchten ze uit het gebied en laten hun nest onbeheerd achter. Eieren of jonge kuikens zijn dan een gemakkelijke prooi voor andere dieren. Wat doet Natuurmonumenten? De boswachters spreken eigenaren met hond aan, op ons erf, bij Stadzigt en in de natuur. Ook kan de toezichthouder van Natuurmonumenten een bekeuring uitschrijven aan een bezoeker met hond; deze bedraagt €100,-. Op het opjagen en verontrusten van wild staat een hoge boete van zo'n €500,-. Samen moeten we zorgen dat iedereen van de natuur kan blijven genieten en dat wilde dieren zich veilig voelen.
Lees meer
Friday 6 January

KEUKEN COLLEGA'S GEZOCHT

Wij zijn op zoek naar echt flexibele en culinaire toppers. Naar jou dus! Wie zijn wij? Gasterij Stadzigt in Naarden...
Wij zijn op zoek naar echt flexibele en culinaire toppers. Naar jou dus! Wie zijn wij? Gasterij Stadzigt in Naarden is geen gewoon restaurant. Het is ook geen gewone vergader- en evenementenlocatie. Het is een unieke plek met een onderscheidend karakter midden in een prachtig natuurgebied. Het zit verankerd in het DNA van de locatie en de medewerkers dat men hier gasten wil verrijken met (h)eerlijk eten en drinken in combinatie met de veelzijdigheid en schoonheid van de natuur. In elke ruimte stap je een andere sfeer binnen; onze winkel, het restaurant, het terras, de vergaderzalen. Samen vormen ze een mooi, kloppend geheel gebaseerd op onze kernwaarden; de "6 G" van Stadzigt: -Gastvrij-Groen-Gezond-Genieten-Gezellig-Gastrologisch-Naast “gewoon lekker eten” staan er iedere dag wisselende gerechten op het menu. Onze bites, tussendoortjes en zoetigheden kenmerken zich door verrassende en natuurlijke smaken. Op onze drankenkaart vind je verschillende soorten dranken, koffie en thee uit alle windstreken en lokaal. De wijnen en bieren die je bij ons kunt proeven komen uit alle delen van de wereld en lokaal. Wat bieden wij? Wij hebben werk voor leuke, creatieve en flexibele zelfstandig werkend koks (zowel 1 fulltimer als 1 parttimer, variërend van ongeveer 16 tot 38 uur in de week) Onze openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Best lekker toch? Wie ben jij? Als Zelfstandig Werkend Kok bij Gasterij Stadzigt is voor jou elke dag weer een leuke uitdaging. Je bent omringd door collega’s met passie voor het vak. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor warme en koude lunches, borrels en (op reservering) soms ook het diner van velen gasten. Jouw wereld stopt niet bij de vier muren van je keuken en de display van je Rational oven, maar omvat ook onze gastenruimtes! Hoe gaaf is dat? Je bereidt zelfstandig (h)eerlijke gerechten met verse ingrediënten. Daartoe behoren ook taken als het verrichten van een verantwoorde inkoop, voorbereidende werkzaamheden, het beoordelen van te gebruiken ingrediënten, het bewaken van onze kwaliteitsnormen en naleving en borging van de hygiënevoorschriften. Je bereid de gerechten op de juiste manier en op tijd. Volg je je eigen vaste instructies met betrekking tot recepten en presentatie. Gebruik je je keukenapparatuur op een efficiënte en veilige manier. Houdt je jouw keuken netjes omdat hygiëne en duurzaam werken voorop staat. Help je natuurlijk met het schoonmaken en organiseren van je eigen keuken en apparatuur. Je vul items bij tijdens je shift en instrueert je collega’s. Natuurlijk maak je zelf, samen met je bedrijfsleider, je eigen wisselende seizoenskaarten en kun jij je culinaire creativiteit echt bij ons kwijt binnen de verantwoorde parameters.  Gasterij Stadzigt biedt jou;• Werken in een prima uitgeruste keuken- en restaurant omgeving met hoogwaardige apparatuur en efficiënte routing• Werken in een supergaaf team, op basis van de horeca CAO• Een interessante job op een bijzonder mooie plek, op parttime of fulltime basis• Een passend salaris afhankelijk van je werklust, positiviteit, creativiteit en ervaring• Een 32 tot 38-urige werkweek (parttimers vanaf minimaal 6-8 uur per week)• 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband• 8% vakantiegeld en een pensioenregeling via het Pensioenfonds Horeca & Catering• Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie• Een energieke werkplek met leuke collega’s en gezamenlijke activiteiten. Van jou verwachten wij: een afgeronde koksopleiding of gelijkwaardig kennis van en passie voor het koksvak. Productkennis op het gebied van ‘wereldse’ gerechten en ingrediënten. Relevante werkervaring is een pré. Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd of Parttime, bepaalde tijd. Werkschema: Flexibel werkrooster van maandag tot zondag. Overwegend overdag! Licentie en/of certificaat:Sociale Hygiëne (Aanbevolen) HACCP (Aanbevolen) Ben jij of ken jij iemand die blij wordt van bovenstaande? Mail je CV en motivatie naar: info@gasterijstadzigt.nl
Lees meer
Friday 6 January

FLEXIBELE EN VLOTTE COLLEGA'S VOOR IN DE BEDIENING BIJ GASTERIJ STADZIGT GEZOCHT

Zoek je een superleuke job op een topstekkie bij jou in de buurt? Wij zijn op zoek naar flexibele en vlotte mensen!!...
Zoek je een superleuke job op een topstekkie bij jou in de buurt? Wij zijn op zoek naar flexibele en vlotte mensen!! Naar jou dus! Wie zijn wij? Gasterij Stadzigt in Naarden is geen gewoon restaurant. Het is ook geen gewone vergaderlocatie. Het is een unieke plek met een onderscheidend karakter midden in een prachtig natuurgebied. In elke ruimte stap je een andere sfeer binnen; het restaurant, het terras, vergaderruimtes. Samen vormen ze een mooi, kloppend geheel gebaseerd op de 6 G van StadziGt:-Gastvrij-Groen-Gezond-Genieten-Gezellig-Gastrologisch. Naast “gewoon lekker eten” staan er iedere dag wisselende gerechten op het menu. Wat bieden wij? Wij hebben werk voor leuke, flexibele (oproep-)medewerkers BEDIENING. Onze openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Best lekker toch? Wie ben jij? Een leuke, sociale, vlotte en flexibele persoon (minimaal 16 jaar) die graag met verschillende mensen werkt en onderdeel wil zijn van een super leuk team! Jij weet wat gezelligheid en gastvrijheid betekent! Gasterij Stadzigt biedt jou;• Werken in een prima restaurantomgeving met hoogwaardige apparatuur en efficiënte routing• Een interessante afwisselende job op een bijzonder mooie plek• Een passend salaris afhankelijk van je werklust, positiviteit, flexibiliteit en ervaring• Van jou verwachten wij;• Interesse in ons, onze gasten en de mooie omgeving van Naarden• Vriendelijkheid en positiviteit• Werklust• Flexibiliteit• Teamplayer• Gewoon netjes op tijd komen• Enne… de rest leren we je graag op locatie! Werkschema: Flexibel of vast werkrooster van dinsdag tot zondag. Altijd lekker overdag!
Lees meer